Home »  Fotogalerie »  2012 »  Behind Enemy Lines I.

Behind Enemy Lines I.

22. - 26. 7. 2012

Ve druhé polovině července uspořádal náš klub vojenské historie větší letní cvičení pro své členy - akci Operation behind enemy lines 1944. Tato vícedenní akce měla prověřit naši fyzickou zdatnost, pohyb v terénu, průzkumnou činnost, a další dovednosti, které se snažíme v rámci našich cvičení a podobných akcí trénovat dle dobových praktik, abychom jich poté mohli zužitkovat na akcích jiných.

Pro členy britské sekce klubu, znázorňující 1st SAS, byla akce situována do prostředí nepřátelského týlu ve Francii v létě 1944. Akce měla i rámcový scénář, a tak se objelily také agentky britské zvláštní služby SOE, příslušníci francouzského hnutí odporu FFI, vedení nám známým Reném, nebo uprchlý britský voják z německého zajateckého tábora. Mezi úkoly, které trénovaly naše schopnosti a jimiž se učili naši novější členové, patřila například sabotáž na železnici, záchrana zajatců, přijímání schozů, získávání zajatců, hlídky apod. Členové americké sekce klubu akci pojali ve stylu speciálních jednotek FSSF v Itálii roku 1944. I oni měli během akce různé náročné úkoly, podobné těm pro SAS.

Akce byla pro některé členy první svého druhu, a tak doufáme, že si z ní odnesli zkušenosti. Poznatky a zkušenosti nabyté při této akci jistě poslouží dalším akcím. Děkujeme za zapojení všem lidem mimo klub, bez kterých by akce nemohla dopadnout tak úspěšně.

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024 

Aktualizace fotogalerie

05.02.2023

Do galerie doplněn celý rok 2022 včetně reportů z akcí.

Aktualizace fotogalerie!!!

13.11.2019

Při dlouhém podzimním večeru se nám podařilo dodat na náš web fotky z akcí za poslední půlrok.