Home »  Fotogalerie »  2012 »  Den válečných veteránů 2012

Den válečných veteránů 2012

11. 11. 2012

Od doby, kdy byla 11. listopadu 1918 u francouzského města Compiegne podepsána dohoda o příměří a skončili tak boje První světové války, je datum 11. listopadu připomínáno jako Den veteránů. V České republice jako Den válečných veteránů.

Členové našeho sdružení se samozřejmně také zúčastnili pietního aktu věnovaného památce veteránů a padlých všech válek dne 11. listopadu 2012, a to v plzeňském parku Homolka na Náměstí Milady Horákové, kde je umístěn památník obětem válek za svobodu a demokracii. Uctít památku přišlo poměrně dost lidí, převážně z řad Československé obce legionářské, která akci zaštíťovala, a jejímiž členy jsou i někteří členové našeho klubu. Z našeho klubu se nás sešlo osm. A ač ne všichni jsme přišli v dobových uniformách, všichni jsme se stejným zaujetím uctili památku válečných obětí a veteránů. U památníku, kde kolegové z jiných klubů vojenské historie drželi čestnou stráž, jsme položili květiny a zapálené svíčky. Slovo si vzal předseda plzeňské jednoty čsOL, a nakonec jsme (tedy neřidiči) si na naše setkání, a pro zahřátí, připili. Shromáždění lidé se rozešli, my jsme se ještě společně odebrali k posezení v nedaleké restauraci. Tím pro nás letošní Den válečných veteránů skončil, a věříme, že za rok se u pomníku sejdeme v opět větším počtu, a to i všetně lidí mimo náš klub.


Foto by Blanka Chocová, Milan Šustr, Petr Tolar

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024