Home »  Fotogalerie »  2012 »  PilsenKIT 2012

PilsenKIT 2012

26. 8. 2012

Poslední srpnový víkend jsme se zúčastnili tradiční plzeňské modelářské akce - PilsenKIT 2012. Na sobotu 26. srpna se do areálu sportovní střelnice SSK Dukly Plzeň v Lobzích sjelo několik stovek modelářů z České republiky i ze zahraničí. Naše sdružení, společně s dalšími kluby vojenské historie, pak na tomto modelářském setkání tvořilo doprovodný program.

Na pozvání klubu 26th Infantry Division z Prahy jsme se připojili k táboru Američanů a představili své výstavky. Členové britské sekce klubu zde vystupovali jako příslušníci britských jednotek SAS a členové americké sekce jako nekonkretizovaná pěší jednotka americké armády. Kromě výstav s kometářem jsme se zapojili také do krátké bojové ukázky, která neměla reálné historické zasazení. Ve volnějších chvílích jsme si zahráli baseball, neboť rozlehlý prostor střelnice nabízel ideální podmínky. Našli jsme si také čas projít vystavené soutěžní modely, mezi kterými byly i modely dvou členů našeho klubu, Honzy a Davida, které patřily k těm velmi zdařilým.

Akci jsme si užili. Zájem návštěvníků by mohl být sice větší, ale dobře jsme si uvědomovali, že tvoříme doplňkový program, neboť návštěvíky PilsenKITu lákají především modely. Ale i ukázka historické techniky vzbuzovala zájem, zvláště když někteří modeláři mohli nafotit detaily, které jim budou nápomocny k tvorbě krásných modelů. Doufáme, že jsme lidi zaujali. Nám se akce líbila, a rádi se zase zúčastníme.

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024 

Aktualizace fotogalerie

05.02.2023

Do galerie doplněn celý rok 2022 včetně reportů z akcí.

Aktualizace fotogalerie!!!

13.11.2019

Při dlouhém podzimním večeru se nám podařilo dodat na náš web fotky z akcí za poslední půlrok.