Home »  Fotogalerie »  2013 »  Spring Training Camp 2013

Spring Training Camp 2013

15. - 17. 3. 2013

Na polovinu března jsme si naplánovali opět jedno vícedenní klubové cvičení. Spring Training Camp jsme uskutečnili ve dnech 15. - 17. března 2013 a účastnili se ho obě sekce našeho sdružení.

V pátek nás většina vyjela ve vozech Jeep Willis a Chevrolet C15 na místo konání cvičení. Počasí se cestou rychle zhoršovalo, takže ačkoliv jsme vyrazili za slunečna, dojeli jsme za silného sněžení. Sníh padal po celý den, kdy přijížděli i ostatní. V podvečer již byla tma a my jsme měli na programu přednášky a řešení klubových záležitostí. Britská sekce se ve svých přednáškách věnovala úloze kulometu Bren a minometu jako podpůrných zbraní pěchoty, a americká sekce vojenské policii (Military Police). Společně jsme pak řešili nadcházející akce, především Slavnosti svobody 2013.
Již za úplné tmy jsme se vozidly přesunuli do nedaleké obce, kde proběhl výsadek. Odtud se všichni museli dostat podle paměti zpět do tábora. Navíc se museli nepozorovaně dostat do budovy. Velitelé se vrátili na základnu a snažili se jakžtakž objekt hlídat. Všichni členové výsadku se do určeného prostoru dostali a většina dvojic i bez odhalení přímo do domu. Po této noční aktivitě jsme šli spát a drželi určené hlídky.

Od sobotního rána jsme cvičili pořadový výcvik. Zvláště americkou sekci zaměstnávalo cvičení tzv. šestnáctky (více základních cviků s puškou na počítání šestnácti bodů). Britská sekce zase zkoušela zacházení s 2“ minometem. Pořadovým cvičením jsme pokračovali i po obědě. Mezi tím jsme probírali zacházení s bajonetem i plynovými maskami. Použití plynových masek jsme si i prakticky vyzkoušeli.
Zatímco se členové americké sekce odebrali na průzkum, při kterém cvičili přesun družstva v poli, členové britské sekce dostávali pod vedením Martina „Goldsteina“ Metelky lekce klasického boxu. Po návratu Američanů se na menší průzkum vydali také Britové.

V sobotu odpoledne nás opustil Martin „McKoy“ Plzák, ale my ostatní jsme byli již předem rozhodnuti, že se s ním ještě uvidíme. Když jsme totiž počkali na noc, a věděli jsme, že nastoupil svou službu na jedné nejmenované železniční stanici, naložili jsme se do vozidel a vypravili jsme se na další noční akci. Danou obcí jsme se poměrně bez problémů infiltrovali až ke stanici, kde jsme překvapeného kamaráda potěšili nečekanou návštěvou. Poté jsme se v pořádku vrátili zpět do tábora.

Ačkoliv bylo cvičení poněkud narušeno počasím a nástrahy „Zeleného Tomáše“, všichni jsme si jej užili, něco nového jsme se naučili, to starší pocvičili, a společně se pobavili. Děkujeme přátelům Honzíčkovi a Doktorovi za jejich návštěvu.


Foto by Blanka Chocová

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024