Home »  Fotogalerie »  2015 »  Hell's route

Hell's route

13. - 14. 2. 2015

Ve dnech 13. - 14. 2. 2015 jsme se spolu se členy pořádajícího VHK 101st Airborne Division – Association West a dvěma členy KVH Tommy and Yankee zúčastnili orientačního pochodového cvičení v Brdech.

Po příjezdu proběhl krátký briefing nad mapou oblasti. Všichni účastníci byli rozděleni do dvojic, ve kterých měli dorazit na předem domluvené místo srazu. Noční výsadek neproběhl úplně podle plánu, neboť jsme byli vysazeni jinde, než bylo domluveno (jak jsme později zjistili, schválně). Po krátkém zorientování jsme už vyrazili na domluvené místo setkání, které tvořila lovecká chata u křižovatky cest uprostřed brdských hvozdů. Po krátkém bloudění v zasněžených lesích se členům našeho klubu místo podařilo najít jako prvním, a vyčkali na příchod ostatních.

Následující trasa nočního pochodu vedla na vrch Třemšín. Teplota se pohybovala mezi - 5 až - 10 stupni celsia, a navzdory situaci v údolí bylo v horách místy až kolem 30 cm sněhu. Zde někteří z účastníků doplatili na nedoléčené úrazy z minulých akcí, ale pokračovali statečně a nakonec jsme šťastně dorazili na nocoviště v malé kapličce přímo pod vrchem. Druhý den naše cesta vedla oklikou zpátky. Zde nás dostihl nedostatek pitné vody, neboť studánky byly ukryté pod sněhem. Museli jsme se uchýlit k pojídání sněhu a rampouchů. V této části začali někteří z amerických kolegů doplácet na nekvalitní repliky obuvi, které nasákly vodou, a jejich majitelé se octli v reálném nebezpečí zdravotních komplikací. Jednomu z členů naší hlídky se ozvalo staré zranění kolene, takže musel být evakuován. Další dva museli být evakuováni těsně před cílem, protože doplatili na již zmíněnou obuv.

Celková délka trasy činila kolem 40 km a hmotnost nesené historicky přesné výstroje se pohybovala kolem 25 kg. S přihlédnutím k náročnosti terénu, délce trasy a hmotnosti nesené výstroje všichni zúčastnění projevili mimořádnou psychickou i fyzickou odolnost a patří jim naše uznání.

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024