Home »  Fotogalerie »  2017 »  Darvel Survival Course

Darvel Survival Course

11. - 13. 8. 2017

O víkendu 11. - 13.8. se naše jednotka zúčastnila cvičení na prověření schopností přežívání v přírodě. Tématicky bylo vycházeno ze skutečného cvičení "live of the land", kterým procházeli příslušníci S. A. S. ve Skotsku v roce 1944.

Ve večerních hodinách jsme byli naloženi na nákladní automobil pouze s osobní zbraní, nožem a jinými drobnostmi po kapsách. Následně proběhlo přemístění na neznámé místo, kde jsme za snížené rychlosti jednotlivě vyskakovali z auta, abychom simulovali seskok s padákem. Každý z nás se musel samostatně zorientovat v neznámém terénu pouze podle slepé mapy ,a poté dojít do cílové oblasti, kde bylo za úkol postavit si přístřešek případně rozdělat oheň. Po zbytek noci se někteří z nás uchýlili ke spánku, jiní se vydali na průzkum okolí, aby našli vodu a nějaké jídlo, bohužel se nezdařilo nic najít ( pouze odvážnější z nás se pokoušeli pít vodu z blízkého potoka). V brzkých ranních hodinách došlo k setkání s odbojem na blízké zřícenině hradu, kde se každý z nás dozvěděl o ukrytých zásobách, přírodních zdrojích vody a dalším místě setkání. Poté se každý vydal na trasu dlouhou několik kilometrů, která byla po probdělé noci bez vody velice vysilující. Na každého z nás čekala konzerva, z které se po snězení obsahu stalo pítko. Následně nás čekala cesta zpět na místo, kde jsme se všichni setkali. Na místě setkání byl vybudován přístřešek rozdělán oheň a každý se snažil sehnat si nějaké jídlo. Bylo zde mnoho nápadů např. lov ryb pomocí harpuny, jedení opékaných kopřiv nebo vařený ječmen. Po klidné noci jsme se vydali do tábora, kde proběhlo zhodnocení celé akce.

 

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024