Home »  Fotogalerie »  2017 »  Operation Howard

Operation Howard

7. - 8. 5. 2017

V neděli 7. 5. jsme sbalili náš tábor ve Štěnovicích, připravili jsme náš jeep do bojového outfitu, sbalili naše bergeny a vyrazili jsme do terénu.

Náš úkol by monitorovat a napadat ustupující německou jednotku. První dílčím úkolem bylo lokalizovat nepřátelský tábor, zjistit počty nepřítele a jeho techniku. Tento úkol se nám podařil a než se setmělo, měli jsme všechny potřebné zpravodajské informace. Na jejich základě jsme naplánovali operace na noc. Naše jednotka musela splnit několik úkolů – provést demolici strategického železničního mostu, zneškodnit nepřátelskou techniku v táboře a případně získat zajatce k výslechu. Do tábora jsme poslali dva špehy v německých uniformách, kteří měli položit k vozidlům výbušniny, druhá skupina šla k mostu a třetí skupina zajišťovala oblast a poskytovala podporu prvním skupinám. Krátce po jedné hodině v noci se nám podařilo položit nálože na most. Naši agenti dosáhli tábora, umístili nálože, ale při troufalém průchodu táborem byli chyceni, ale podařilo se jim posléze uprchnout. Noc tedy byl úspěšná.

Druhý den bylo zapotřebí lokalizovat bunkr se strategickými informace a vyčkat na nepřátelskou kolonu, ta se ovšem neobjevila. Spokojili jsme se tedy s nalezením bunkru.

Počasí nám celou dobu nepřálo a bylo velmi deštivo.

Druhou noc bylo nutné eliminovat nepřátelské jednotky na hrázi rybníka a provést demolici hráze. I tento úkol se nám částečně podařil, i když ne všechny jednotky se podařilo eliminovat. Naše jednotka postupovala k hrázi dvěma směry a postupně napadala opěrné body nepřítele.

Druhý den ráno jsme sbalili náš tábor a vyrazili zpět za vlastní linie.

 

 

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024 

Aktualizace fotogalerie

05.02.2023

Do galerie doplněn celý rok 2022 včetně reportů z akcí.

Aktualizace fotogalerie!!!

13.11.2019

Při dlouhém podzimním večeru se nám podařilo dodat na náš web fotky z akcí za poslední půlrok.