Home »  Fotogalerie »  2017 »  Spring Training Camp

Spring Training Camp

17. - 19. 3. 2017

V půlce března proběhl již tradiční jarní Training Camp. Letošní program byl zaměřený na rozšíření znalostí o speciálních jednotkách.

Po připravení tábora následovaly zkoušky pro udělení kvalifikace Marksman. Prvním úkolem byla rozborka zbraní v časovém limitu, pak následoval vědomostní test. Dále byly na programu přednášky jednotlivých vojínů. Nejprve jsme vyslechli přednášku o Britských válečných vyznamenáních, následovala přednáška o zdravovědě a uzavírala přednáška o topografii.

Na sobotní ráno byla naplánovaná návštěva střelnice, kde probíhala nejprve teoretická příprava. Poté následovala statická střelba z Coltu 1911 na terč a dynamická střelba na terče a poppery. Dále byla na programu M1 Carbine a Thompson M1928. Účastníkům byly započteny body ze střeleb z pistole a karabiny do Marksman kurzu.

Po návratu následovalo udělení specializace Marksman, kterou získal zaslouženě Tpr. O´Brian. Po obědě se znatelně zhoršilo počasí. Bohužel musel být zrušen pochod Forced March stejně jako nácvik slaňování a zdolávání překážek za pomoci lan. Naštěstí nic nebránilo nácvikům sebeobrany podle příručky vydané Williamem Faibairnem. W. Fairbairn sloužil v předválečném období jako policista v Šanghaji, na základě jeho zkušeností byla sepsána příručka, která sloužila pro výcvik sebeobrany a střelby. Ve večerních hodinách proběhla krátká průprava k seskokům od Pfc Jeffersona z klubu 101st Airborne Division.

 

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024