Home »  Fotogalerie »  2023 »  Den české historie 2023 - Křivsoudov

Den české historie 2023 - Křivsoudov

8. - 9. 9. 2023

Ani v letošním roce jsme nemohli chybět na již tradiční akci Den české historie v obci Křivsoudov. Letošní rok jsme věnovali připomínce roku 1943 a ne zcela známé, přesto ale důležité bitvě o město Termoli.

Vždy do programu přidáváme něco ze světového dění v období druhé světové války. Italská fronta je často opomíjena, proto jsme využili 80. výročí od těchto událostí. Jako téma jsme si zvolili operaci Devon, vylodění u strategického města Termoli a jeho obsazení. Na této operaci se kromě Commandos podílela také Special Raiding Squadron (název 1st SAS pro boje v Itálii), což je naše srdcová záležitost. Pro návštěvníky jsme si připravili dioráma na faře a také dvě ukázky. Jednu v pátek večer za tmy, která měla znázorňovat noční útok na město. V sobotu se pak konala větší ukázka, kde se SRS střetla s německými výsadkáři v tuhých bojích o město. Akce v Křivsoudově patří k našim nejoblíbenějším akcím pro veřejnost a každý rok se tam moc rádi vracíme. Děkujeme pořadatelům a všem spolupracovníkům, kteří se s námi na akci podíleli!

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024